ons filiaal
Ons filiaal aan de Rotterdamsweg

Organisatie

De Kringloopwinkel Delft zamelt “herbruikbare” goederen in. De belangrijkste voorwaarden van een product is “hergebruik”. Hierdoor geven wij de goederen een 2e (of 3e) leven. Elk product doorloopt zoals wij dat noemen de “kringlooproute”.
overvloed kleding
Tijdens de 1e coronagolf ontvingen wij een "golf" aan kleding, dit duurde bijna een half jaar om de route te doorlopen naar hergebruik of afval

De kringlooproute van een product

De route van een product verbaast & verrast vele klanten van ons.Bij binnenkomst wordt dit verzamelt in een grote pallet box. Deze pallet box gaat vervolgens naar de “dames van de sorteer”. Ieder product wordt daar door hen gecheckt en beoordeelt of dit verkoopbaar is. Is een product verkoopbaar dan wordt het geprijsd & geplaatst in “opslagkratten”. Deze kratten staan vervolgens klaar voor de “dames van de winkel”. Tussen 09.00 & 10.00 zullen zij de winkel bevoorraden met het “nieuw spul” wat vervolgens bij u in handen komt om misschien zijn weg te vinden naar een 2e of 3e leven in uw leven.

"Het kringlooprendement is ongeveer 84%, d.w.z. dat ruim driekwart van de goederen effectief buiten de afvalstroom wordt gehouden."

De kringlooproute van "afval"

Producten die niet verkoopbaar zijn voor onze winkel worden gesorteerd in twee stromingen: “buitenkansje” of afval. Zo’n “buitenkansje” wordt gedoneerd aan diverse doelen waardoor het niet meteen in de algemene afvalstroom beland. Al het overige “afval” wordt gescheiden in porselein, glas, hout, plastic, metaal, elektra & rest.